torsdag 11 februari 2010

Strumpfunderingar


Strumpor, ja. Jag har stickat några vid det här laget, men jag har ett litet problem. För min del spelar det ingen roll om jag använder strumpstickor eller rundsticka (magic loop), jag får inte till en snygg "övergång" när jag byter sticka eller flyttar kabeln. Det blir vertikala ränder hela strumporna igenom. För det mesta gör det ju inget, jag kan ju alltid hävda att det är mönster... Men det retar mig!

Nu har jag sett att Stäket har små rundstickor anpassade för strumpstickning (jag antar att man inte ska behöva använda magic loop-tekniken) men det innebär antagligen att själva stickorna är väldigt korta.

Är det någon som har någon erfarenhet? Vet ni om det funkar? Eller har ni något annat käckt tips hur jag ska göra för att slippa "ränderna"?



Jag ska ialla fall börja sticka strumporna från tån och uppåt, raggsockorna jag gjorde sist fick jag snällt plocka upp maskor i skaftet och sticka på ett par centimeter. Min man ville kunna vika ner skaften på sockarna över sina jaktkängor... Dessa krav, dessa krav ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar